ELMA ULTRAÄÄNIPESUKONE

Elma Schmidbauer GmbH on saksalainen ultraäänipesukoneiden valmistaja, jolla on yli 60 vuoden kokemus alalta. Laadukas ja taloudellinen Elma ultraäänipesukone valmistetaan Singenissä, Etelä-Saksassa.

MITÄ ON ULTRAÄÄNIPESU?

Ultraäänipesu tapahtuu johtamalla pesunesteeseen ultraääntä jonka taajuus on yleensä 25-130 kHz. Näin syntyy ultraäänipesu kavitaatio, jolloin pesunesteessä olevien kappaleiden pintaan syntyy pieniä kuplia, jotka aiheuttavat paineiskuja pestävään kappaleeseen. Paineiskut irrottavat tehokkaasti rasvaa ja likaa kappaleista. Pesuneste voi olla pelkkä vesi, mutta pesuaineen ja lämmityksen yhdistelmällä (n. 30 - 80° C) sekä taajuutta vaihtelemalla saavutetaan parempi lopputulos. Ultraäänipesu soveltuu myös vaikeasti puhdistettaville kappaleille (esim. hydrauliikkalohkot), puhdistaen pienimmätkin reiät ja ontelot. Ultraäänipesu on tehokas, ympäristöystävällinen ja taloudellinen.

Tyypillisiä pesussa hyödynnettäviä toimintoja ovat muun muassa:

Ultraäänipesu Degas: toiminnon avulla poistetaan puhdistusnesteestä kaasua, joka haittaa kavitaatiokuplien syntymistä. Kaasuvapaalla puhdistusnesteellä saavutetaan tehokkaampi puhdistus, jolloin pesuaika lyhenee.

Ultraäänipesu Dynamic ja Pulse: korostaa ultraäänitehoa ja auttaa irroittamaan pinttynyttä likaa.

Ultraäänipesu Sweep: vaihtelee ultraäänitaajuutta noin ±2% verran normaalitaajuuden ympärillä, edistää ultraäänen kulkua pesunesteessä


ULTRAÄÄNIPESUKONE -MALLIT

Ultraäänipesu Elmasonic-mallistostamme laitteilla

Elmasonic S: pöytämallinen ultraäänipesukone, laboratorioihin, optikoille, koru- ja kellohuoltoon sekä teollisuuteen ja korjaamoille. S-sarjan malleissa on 37 kHz ultraäänitaajuus, 16 eri mallia (0,5 - 90 litran tilavuus) ja mikroprosessoriohjattuja toimintoja kuten Sweep- ja Degas-toiminnot. Lämpötila ja pesuaika on säädettävissä kytkimen ja LED-indikaattorin avulla. Kahden vuoden takuu. Peruspaketti sisältää pesukoneen, pesukorin ja kannen.

Elmasonic P: pöytämallinen ultraäänipesukone, soveltuu parhaiten analyyttisisiin ja laboratoriotehtäviin sekä intensiiviseen pesuun teollisuudessa. P-sarjassa on 6 eri mallia (2,75 - 28 litran tilavuus) 37 ja 80 kHz ultraäänitaajuudella; peruskäytössä 37 kHz ja parhaan puhdistustuloksen saavuttamiseksi 80 khZ. Korkea taajuus on lähes äänetön myös kannen ollessa auki. Koneissa on Sweep-, Pulse- ja Degas-toiminnot sekä näyttö. Kahden vuoden takuu. Peruspaketti sisältää pesukoneen, pesukorin ja kannen.

Elmasonic xtra TT pöytämallinen ultraäänipesukone, käyttökohteina tuotanto, korjaamot ja huolto. TT-sarjassa on 4 eri mallia (3 - 18 litran tilavuus). Käyttäjäystävällinen roiskesuojattu ohjauspaneeli, jossa mm. pesuajan, taajuuden ja lämpötilan säätö. Sweep-toiminnon lisäksi Dynamic-toiminto, joka korostaa ultraäänen puhdistustehoa kaikkein pinttyneimmänkin lian irroittamiseksi. Käsittelee hellävaraisesti herkimpiäkin osia, kuten koruja ja muoviosia. Lämpötilaohjattu Auto-Start-toiminto, joka käynnistää pesutoiminnon heti kun haluttu lämpötila on saavutettu. Automaattinen sammutustoiminto. 37 kHz ultraäänitaajuus, tarkoitettu jatkuvaan ja kovaan käyttöön. Yksivuorotyössä TT-sarjalla on kolmen vuoden takuu! Peruspaketti sisältää pesukoneen, pesukorin ja kannen.

Elmasonic xtra ST: lattiamallinen ultraäänipesukone, käyttökohteina tuotanto, korjaamot ja huolto. ST-sarjassa on 4 eri mallia (30 - 83 litran tilavuus). Helppo huoltaa - jatkuvaan käyttöön. Laitteissa monitaajuus 25 ja 45 kHz, säädettävissä pesutyöhön soveltuvaksi; 25 kHz karkeampaan osienpuhdistukseen ja hankalan lian poistamiseen esim. pintakäsittelyn jälkeen. 45 kHz taajuutta käytetään herkempien osien ja pintojen puhdistamiseen esim. öljystä, porausemulsioista ja rasvoista. Lisäksi nopea lämmitys ja lämmönsäätö sekä automaattinen virran sammutus. Yksivuorokäytössä ST-sarjalla on kolmen vuoden takuu! Peruspaketti sisältää pesukoneen, pesukorin ja kannen (saatavilla sekä irtokansi että saranoitu, ääntä eristävä kansi).

Elmasonic XL: suurikokoinen ultraäänipesukone, sillä teollisuudessa ei ole vain pienten osien ultraäänipesua! Teollisuudessa, huollossa ja kunnossapidossa täytyy osista usein puhdistaa esim. kiillotustahnoja ja öljyjä. XL-sarjassa on 3 eri mallia (140 - 300 litran tilavuus), ylivuotosuojalla ja lisävarusteina mm. öljynerotin ja pesukorin oskillointitoiminto. Ultraäänitoiminto on manuaalisesti säädettävissä (10% - 100%), lisätoimintoina on Pulse, Sweep ja Degas ultraäänen suorituskyvyn parantamiseksi.

Elmasteam: höyrypesuri kellojen ja korujen sekä teollisuuden (Basic-mallit) ja kirurgisten välineiden (Med-mallit) puhdistamiseen ilman kemiaa. Laitteessa kiinteä suutin ja jalkapoljin, vaihtoehtoisesti suutin ja letku. Elmasteam 4.5-mallissa pesu, 8-malliin saatavilla lisäksi paineilmakytkentä kuivausta varten.

Lisävarusteet: meiltä saat myös Elma-ultraäänipesukoneisiin tarvitsemiasi lisävarusteita, kuten erikoispesukorit, kehikot, pidikkeet, tuet, kuljetusalustat, äänieristyslaatikot ja kuivaimet

Varaosat: luonnollisesti autamme myös varaosatarpeiden kanssa - käytännössä varaosia tarvitaan kuitenkin äärimmäisen harvoin.

Alta voit ladata esitteitä. Mikäli tarvitset tarkempia tietoja yksittäisestä mallista tai räätälöidystä ratkaisusta, ota yhteyttä meihin.


ULTRAÄÄNIPESU MODULÄÄRISILLÄ KONEILLA

Elmasonic X-tra Line Flex 1 & 2: moduläärinen lattiamalli. 1-versiossa on yksi allas ultraäänipesua varten, 2-versiossa on yksi pesu- ja yksi huuhteluallas. Mallistossa usea allaskoko (300 - 1600 litraa), viisi etukäteen ohjelmoitavaa pesuohjelmaa, kaksi eri monitaajuusversiota ja korin oskillointitoiminto.

Elmasonic X-tra Line Pro & Precision: pesulinjastot niin normaaleihin kuin puhdastiloihin. Modulääriseen linjastoon voidaan integroida usea pesu-, huuhtelu- ja kuivaustoiminto. Linjasto voidaan toteuttaa käsikäyttöisellä, puoli-automaattisella tai automaattisella kuljetusjärjestelmällä.

Alta voit ladata esitteitä. Mikäli tarvitset tarkempia tietoja yksittäisestä mallista tai räätälöidystä ratkaisusta, ota yhteyttä meihin.

Elmasonic xtra Line - esittelyvideo

Elmasonic
Elma
Elma X-tra Line Pro
Elmasonic S
Elmasonic P
Elmasonic xtra TT
Elmasonic xtra Line Flex 1
Elmasteam 8 Basic
Elmasonic xtra Line Flex 2