Aqua Clean ennen ja nyt - Aqua Clean Oy

Aqua Clean ennen ja nyt

15-vuotinen taival osienpesukoneiden parissa on tuonut suuria asiakkaita ja menestystä etenkin Kauko-Idässä. Aqua Clean on nykyään yksi alansa arvostetuimmista ja tunnetuimmista yrityksistä.

Aqua Clean -pesukoneiden valmistus aloitettiin vuonna 1993. Aluksi yritys toimi Sampo-Rosenlew pesukoneiden myyntiyhtiönä. Vuonna 2001 ostin vaimoni kanssa Sampo-Rosenlewin osuuden myyntiyhtiöstä, ja lopulta vuonna 2011 koko pesukoneliiketoiminnan. Sen jälkeen koko toiminta on ollut Aqua Clean -nimen alla.

Alkuvaiheessa markkinat olivat pääosin Euroopassa, etenkin Ruotsissa, Saksassa ja Englannissa. Vuonna 2001 lähdimme Kiinan markkinoille, mikä oli meille suuri askel. Vuonna 2003 Kiinan markkina lähti kehittymään, jonka seurauksena tilauskanta kasvoi voimakkaasti: Aqua Clean oli ensimmäinen eurooppalainen osienpesukoneiden toimittaja Kiinassa.

Vuonna 2014 avasimme myyntikanavan USA:n markkinoille. Vaikka menestys on ollut siellä toistaiseksi vaatimattomampaa, on se meille silti tärkeä markkina-alue.

Frey Taxell Kiinassa

Aqua Cleanin kulmakivet

Yritystoiminnassamme on kolme peruspilaria: perinteinen konepajateollisuus, ilmailu sekä raideliikenne. Konepajateollisuus on näistä suurin ja tärkein. Ilmailusektorin asiakaskunta on rajallinen, mutta sitäkin nimekkäämpi. Teemme yhteistyötä esimerkiksi lentokoneen moottoreita valmistavan Rolls Royce Air Spacen ja General Electric Aircraftin kanssa.

Raideliikenne kattaa rautatiet, metrot ja raitiovaunut. Ala on tällä hetkellä voimakkaassa kasvussa Euroopassa. Myös Kiinassa ja Intiassa kasvu on voimakasta koska siellä on ihmisiä paljon ja ympäristöasiat edellyttävät toimenpiteitä. Olemme toimittaneet pesukoneita tämän toimialan hankkeisiin esimerkiksi Dubaihin, Quatariin, Thaimaahan, Singaporeen, Vietnamiin ja Kiinaan.

Lisäksi olemme toimittaneet pesukoneita yrityksille, jotka valmistavat turbiineita tuulivoimalaitoksiin. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi Siemensin omistama saksalainen Winergy, suomalainen Moventas ja Kiinassa lukuisat yritykset.

Hyvä maine kiirii maailmalla

Aqua clean on yksi tunnetuimmista yrityksistä alallaan. Olemme saaneet olla jo 15 vuoden ajan tekemisissä isojen asiakkaiden, kuten Mitsubishin ja Rolls Roycen, kanssa.

Teemme projekteja myös Suomeen ja muualle Eurooppaan, mutta suurin osa tehdään Kauko-Idässä, kuten Myanmarissa, Hongkongissa, Kiinassa, Thaimaassa ja Intiassa. Viennin osuus on 80 %. Esimerkiksi Intiassa tehdään seuraavan viiden vuoden aikana satojen miljardien panostus metroihin, joita rakennetaan peräti 19. Olemme mukana tässä projektissa.

Yrityksen tulevaisuus

Tulevaisuudessa Aqua Cleanilla on neljä keskeistä suuntaa:

  • Vienti: tulemme jatkossa olemaan entistäkin tiiviimmin Kaukoidässä. Olemme myös suunnitelleet siirtymistä Etelä-Amerikan markkinoille.
  • Tuotekehitys: Kehitämme jatkuvasti uusia koneita, jotta saamme asiakkaillemme mahdollisimman laajan tarjonnan.
  • Automaatio ja robotiikka: Tuomme tulevaisuudessa koneisiimme lisää automaatiota ja robotiikkaa. Se on meille tärkeä askel.
  • Ympäristöystävällisyys: Kehitämme koneitamme ja teemme yhteistyötä pesuainevalmistajien kanssa, jotta voimme alentaa pesukoneiden käyttölämpötiloja jopa 20-40 astetta. Kehitämme suodatusta niin, että nesteitä tarvitsee vaihtaa huomattavasti harvemmin. Pyrimme siihen, että koneidemme päästöt ovat minimaaliset ja energian käyttö mahdollisimman pientä.

Meillä on hyvät tuotteet ja erinomainen maine maailmalla. Tästä on hyvä jatkaa.

Copyright © 2024 Aqua Clean Oy
Myynti Huolto Uutiset