Ultraäänipesukoneet - Tehokas ultraäänipesu - Aqua Clean Oy

Mitä on ultraäänipesu?

Ultraäänipesu on tehokas keino erilaisten epäpuhtauksien kuten rasvan ja muun yleisen epäpuhtauden irrottamiseen. Pesu ei vahingoita kappaleita, joten sitä voidaan käyttää monipuolisesti useisiin eri materiaaleihin ja komponentteihin. Ultraäänen etu on se että sillä voidaan pestä sellaisetkin monimutkaiset kohteet, joita monella muulla tekniikalla on todella vaikeaa tai jopa mahdoton pestä.

Ultraäänipesut tapahtuu johtamalla pesunesteeseen ultraääntä, jonka taajuus on yleensä 25-130 kHz. Näin syntyy ultraäänipesu kavitaatio, jolloin pesunesteessä olevien kappaleiden pintaan syntyy pieniä kuplia, jotka aiheuttavat paineiskuja pestävään kappaleeseen. Paineiskut irrottavat tehokkaasti rasvaa ja likaa kappaleista. Pesuneste voi olla pelkkä vesi, mutta pesuaineen ja lämmityksen yhdistelmällä (n. 30 – 80° C) sekä taajuutta vaihtelemalla saavutetaan parempi lopputulos. Ultraäänipesu soveltuu myös vaikeasti puhdistettaville kappaleille (esim. hydrauliikkalohkot), puhdistaen pienimmätkin reiät ja ontelot. Ultraäänipesu on tehokas, ympäristöystävällinen ja taloudellinen.

Missä ja miksi ultraäänipesua käytetään?

Ultraäänipesu on yleinen valinta mm. metalli- ja elektroniikkateollisuudessa, elintarvike- ja terveydenhuoltoalalla sekä laboratorioissa -useissa tapauksissa se on jopa ylivoimainen tai ainut pesuratkaisu.

Autamme mielellämme laitteiden valinnassa ja muissa ultraäänipesuun liittyvissä kysymyksissä. Kysy lisätietoja!

Mikä tekee ultraäänipesusta niin erinomaisen?

 • Ultraäänipesu on vesipohjaisena ja energiatehokkaana pesumenetelmänä ympäristöystävällinen
 • Pesu on nopeaa
 • Menetelmä poistaa tarkasti ja tehokkaasti epäpuhtauksia vaikeistakin kohteista, puhdistaa kaikki pinnat joihin pesuneste vain pääsee tunkeutumaan
 • Toimii monenlaisten kemikaalien kanssa

Ultraäänellä voidaan pestä esimerkiksi:

 • Erilaiset instrumentit, esim. terveydenhuollossa
 • Elektroniikka
 • Lentokoneiden osat
 • Avaruusteknologia
 • Elintarviketeollisuuden välineet
 • Kiillotetut pinnat
 • Hydrauliikkaosat

Elma ja Tierratech ultraäänipesukoneet

Valikoimastamme löydät laadukkaat Elma ja Tierratech ultraäänipesukoneet. Autamme tarvittaessa oikean ultraäänipesukoneen valinnassa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

TierraTech ultraäänipesukoneet

Tierratech on maailman johtaviin kuuluva ultraääni­pesukonevalmistaja. Valikoimista löytyy laitteita pöytämallin laitteista aina suuriin allasratkaisuihin. Koneet valmistetaan Espanjassa yli 20-vuoden kokemuksella.

Elma ultraäänipesukoneet

Saksalainen Elma Schmidbauer GmbH valmistaa laadukkaat ja taloudelliset ultraäänipesurit yli 60 vuoden kokemuksella.

Copyright © 2021 Aqua Clean Oy
Myynti Huolto Uutiset